12-01-2012, 04:03 AM
Którą ze szkół ukończyliście ?
Uważacie, że tylko ci, co nie dostali się do liceum to idą do technikum?
Ja mam wrażenie, że coraz więcej ludzi decyduje się na technikum, ze względu na egzamin techniczny i wyuczony zawód. Od razu po szkole można iść do pracy i nie zastanawiać się nad tym, że ma się tylko maturę i trzeba iść gdzieś dalej aby coś osiągnąć.
Uważacie, że tylko ci, co nie dostali się do liceum to idą do technikum? Ja mam wrażenie, że coraz więcej ludzi decyduje się na technikum, ze względu na egzamin techniczny i wyuczony zawód. Od razu po szkole można iść do pracy i nie zastanawiać się nad tym, że ma się tylko maturę i trzeba iść gdzieś dalej aby coś osiągnąć.
Jedni chcą Cię zmienić,
drudzy chcą być Tobą.
Jedni chcą się żenić,
drudzy rozwód biorą.
Jedni chcą Cię zżenić,
drudzy Ci pomogą.
I są tacy, którzy kochają Cię takiego,
jakim jesteś.
drudzy chcą być Tobą.
Jedni chcą się żenić,
drudzy rozwód biorą.
Jedni chcą Cię zżenić,
drudzy Ci pomogą.
I są tacy, którzy kochają Cię takiego,
jakim jesteś.

Niby liceum daje Ci dużą i rozległą wiedzę, kształtuje Cię na człowieka wszechstronnie wykształconego, bla bla... :/ Prawda jest taka, że często liceum nie wnosi nic pozytywnego do naszego przyszłego życia a wręcz przeciwnie - trudniej jest nam odnaleźć się w świecie współczesnej specjalizacji, gdzie liczy się bycie dobrym w jednej rzeczy a nie "niby" ze wszystkiego. Drugą kwestią jest sama praca po obu tych szkołach. Po ukończeniu technikum masz takie same szanse dostać się na uczelnie wyższą jak po technikum.